Vera-tent Professional

STANDARD

RADIAN

RADIAN заоблениот модел на тенда обезбедува елегантно покривање на отворените површини за да може да се користат и во најлоши временски услови.

Системот е произведен врз основа на 6063 високо градациски extruded алуминиумски профили кои се финиширани со термална боја која дава супериорни карактеристики за надворешна употреба. Сите навртки и штрафови се произведени од индустрики високо градиран челик со што обезбедуваат издржлиовст и долговечност на системот.
Radion профилирани профили за профили (110 x 160 mm) се дизајнирани со уникатни странични канали за вода и профили за профили за да се овозможи проекции до 8 метри по систем. Ширините се прилагодени според барањата на сајтот и се достапни во било која големина до 13 метри. Радиан системот нуди до 104m² заштита со едно притиснување на копче, но кога е потребно поврзување на повеќе системи е исто така можно и лесно преку нашиот патентиран систем за приклучување на Storm Channel кој обезбедува 100% водоотпорно вклучување во секое време. Радиан системот исто така вклучува интегриран жлебен систем со внатрешна дренажа за да се однесе дури и најтешкиот дожд.

Системот поседува далечинска контрола со користење на European technology (SOMFY) со посебен систем на директно врадени мотори кои даваат брза и глатко управување со 3RPM. Опционалните LED светла даваат пријатна нота на амбиентот и поседуваат и систем за постепено палење или гасење.

Срцето на системот се неколку Suntech F3 модули со по 8 тркала и имаат носивост од 600kg, поставен е и трослоен систем на бариера кој е синхронизиран со подвижните делови и впрегнат со зајакнати челични кабли кои издржуваат влечење на 966kg. Направена е тензија на материјалот и истиот е поставен под агол од 6 степени со што се постигнува одличен одвод на водата.

Материјалот е германски производ , отпорен на оган и 100% водоотпорен. Архитектонски прикладен материјал е достапен во повеќе бои непрозирен или прозирен. Материјалот дава максимална стабилност на температури , влага и нечистотии. Материјалот не се зобира ниту се шири ниту се вдлабнува а акрилната површина овозможува лесно да се одржува во текот на години користење. Кога тендата не се користи материјалот се вовлекува во конструкцијата со што дополнително е заштитен од надворешни фактори.

За да се обезбеди максимално ниво на заштита Suntech системите се фокусираат и на најмалите детали така да овој систем е финиширан со Stormguards Soft Touch рабови обложени со екстра мека и флексибилна гумена заштита за да обезбеди екстра заштита од пробој на ветар или вода.

Овој систем е уникатен само за нашиот бренд и не издвојува од конкуренцијата.